Industrikompetens och Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av Rekrytering samt Bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. På uppdrag av våra ägare är vi djupt engagerade i utbildningar och kompetensförsörjningsfrågor och fungerar som en naturlig samlingspunkt för våra kund- och ägarföretag genom våra olika nätverk.

Sedan starten 1997 har Industrikompetens varit en komplett, industriell kompetensförsörjningspartner i med- och motgång. Vi har alltid haft fokus på långsiktig kompetensförsörjning i nära samarbete med våra ägare och kunder. 2013 förvärvades Skill och vi breddade därmed vårt erbjudande inom IT och tjänster till övriga teknikföretag.

Idag är Industrikompetens ett av Östergötlands största bemannings- och rekryteringsföretag och vi har växt till att bli en nationell leverantör. Våra ägares önskan är att vi ska vara deras förlängda arm och säkerställa att de får kompetensförsörjning av högsta kvalitet. Vi ska fortsätta att vara det goda exemplet och säkerställa avtalsenliga villkor för de medarbetare som vi hyr ut. Våra kontor finns runt om i Östergötland samt i Stockholm, Göteborg, Jönköping, Karlskrona och Malmö. Alltid närvarande och lyhörda för kundernas behov.

18 år har passerat sedan starten och grundtankarna med Industrikompetens är fortfarande lika aktuella. Att samordna, planera och stödja företag i med- och motgång, skapa och driva nätverk för industri- och teknikföretag samt att aktivt arbeta med den långsiktiga kompetensförsörjningen är vårt uppdrag. Med hjälp av den återinvestering som våra ägare gör har vi möjlighet att göra detta varje dag.

Styrelsen

ik_styrelse2016

Industrikompetens styrelse 2015-2016 från höger: Filip Kronhed (Saab), Wiggo Eriksson (Holms), Torbjörn Hansen (Fiskeby Boards), Annika Franzén (Väderstad), Malin Thunborg (Region Östergötland), Jan Germundsson (Saab), Margaretha Langueville (Toyota), Mats Andersson (GE), Magnus Pettersson (GE), Tobias Knutsson (Industrikompetens), Per Carlsson (Rimaster), Elin Hultman och Jüri Pett (Industrikompetens). I styrelsen finns även Peter Carlsson (Toyota), Kristoffer Asklöv (Scanfil), Peter Ingesson (Motala Kommun), Daniel Hellkvist och Lars Sonestedt (IF Metall), men de saknas på bilden.