Lediga tjänster hos globala logistikföretaget Swisslog!

I Boxholm utvecklar och producerar det globala logistikföretaget Swisslog Pallet Technology Center (PTC) automatiska pallstaplingskranar och palltransportörer inklusive styrsystem till lager, distribution och tillverkning. Swisslog PTC, med kunder över hela världen, är en del av KUKA-gruppen som globalt sysselsätter över 12 000 anställda med en försäljning runt 2.1 miljarder euro om året.

Swisslog PTC i Boxholm omsätter över 400 miljoner kronor om året och sysselsätter idag drygt 150 anställda och 60 konsulter men planen är att de ska anställa fler. HR-chefen Julia Gilstring berättar om företagets höga orderingång och stora rekryteringsbehov:

– Vi söker just nu framförallt ingenjörer med kompetens inom mekanik- och elkonstruktion men det behövs även projektledare och analysingenjörer. Till vår produktion har vi behov av såväl svetsare som elmontörer. Vi behöver fler engagerade och kompetenta medarbetare för att möta kundernas efterfrågan och vår orderingång men också för att kunna utveckla våra produkter för att möta framtidens behov.

Företaget kan erbjuda sina kunder, som återfinns inom många olika branscher såsom Internethandel, Läkemedelsindustri samt Mat- och Dryckesindustri, kompletta nyckelfärdiga logistiklösningar med hög automationsgrad. Julia beskriver att försäljningen av produkter via internet exempelvis ökar kraftigt vilket leder till att kunderna behöver effektiva logistiklösningar för att snabbt kunna hantera och levererar produkter till sina kunder.

– Vi har tekniskt intressanta produkter, vi arbetar helt projektorienterat och har hela världen som vårt arbetsfält, något som gör arbetet på Swisslog PTC både spännande och utmanande.

Julia beskriver att storleken på företaget i Boxholm gör att det blir en familjär känsla. Alla medarbetare är en del av teamet och kan känna att den egna arbetsinsatsen har en stor inverkan på företagets framgång.

– Du är viktig och du försvinner inte bland flera tusen personer. För att trivas på Swisslog ska man tycka om tanken på att det jag gör faktiskt gör skillnad. Som medarbetare kan man vara med och påverka och det finns stora möjlighet att utvecklas och anta nya utmaningar, både här i Boxholm men också globalt. Inom företaget finns många exempel på medarbetare som har växt med företaget.

Tycker du om tekniska utmaningar och att arbeta i en innovativ och internationell kontext kan Swisslog vara arbetsplatsen för dig. Julia Gilstring förklarar att med kunder runt hela världen finns stora möjligheter att resa och att följa företagets produkter från första layoutritningarna till att produkterna designas, tillverkas, installeras och slutligen tas i drift hos en nöjd kund. Det tillsammans med det lilla företagets fördelar gör Swisslog till en attraktiv arbetsplats med stora möjligheter.

Vill du byta jobb? Sök de lediga tjänsterna på Industrikompetens ägarföretag – Swisslog nu! 

Elkonstruktör: http://www.industrikompetens.se/ga-till-jobb/?id=2506
Mekanikkonstruktör: http://www.industrikompetens.se/ga-till-jobb/?id=2504
Product standards engineer: http://www.industrikompetens.se/ga-till-jobb/?id=2491